Hoe kies je een goede monitor

In deze gids wordt besproken waar u op moet letten bij een nieuwe computermonitor. Een nieuwe computermonitor kan de productiviteit en het entertainment verbeteren en de levensduur van uw huidige desktop-pc verlengen.

Hoe kies ik een computermonitor?

Om een monitor te kiezen, moet u uw behoeften onderzoeken. Verschillende monitoren hebben verschillende functies, zoals resolutie, verversingssnelheid en, natuurlijk, grootte. Je moet weten wat je wilt doen en wat je budget is.

Bepaal het doel. Wil je je monitor voor gaming, algemeen gebruik of professioneel gebruik? Een gamer geeft prioriteit aan snelle verversingsfrequenties en lage responstijden. Terwijl een professional zich zou concentreren op kleurnauwkeurigheid voor beeldverwerking en kantoorgerelateerde taken. Mensen die voornamelijk video's willen bekijken, moeten kiezen voor een monitor met een IPS-paneel, omdat dit ideaal is voor het streamen van video's.
Zoek naar een hoge resolutie. Een hogere resolutie is de sleutel tot een helder en goed gedefinieerd beeld. Naarmate de resolutie toeneemt, nemen ook de kosten toe. De meeste monitoren die tegenwoordig worden verkocht, zijn HD-monitoren met een resolutie van 1920 x 1080 (ook bekend als 1080p). We raden u aan dit de minimale resolutie te maken die u overweegt.


Maat is belangrijk. Net als de resolutie, is de grootte van een monitor even essentieel. En net als resolutie, als de grootte toeneemt, nemen ook de kosten toe. Omdat alleen jij weet wat je op de monitor weergeeft, waar je de monitor plaatst en wat je budget is, bestaat er niet zoiets als de ideale monitormaat. Voor de gemiddelde thuisgebruiker die zijn e-mail checkt, op internet surft, enz., is een 24-inch monitor waarschijnlijk prima in orde. Als u echter kantoorwerk gaat doen (denk aan brede spreadsheets), zou een grotere monitor met een hogere resolutie logischer zijn.
Zoek naar extra functies. Het is handig om USB-poorten op je monitor te hebben, dus als je een computer hebt weggestopt, hoef je niet ver te gaan om een muis of toetsenbord of zelfs een webcam aan te sluiten. Denk ook aan de verstelbaarheid van de monitor. Verplaatst het om meer dan één persoon te huisvesten? (Dit is misschien niet van toepassing als dit alleen voor jou is, maar als je een gezin hebt of zelfs maar één andere persoon die het gebruikt, zou je verbaasd zijn hoe leuk het is om de monitor precies te plaatsen waar je hem wilt hebben.)