Hoe u uw zoekwoordenonderzoek voor SEO kunt verbeteren

Volgens Ahrefs krijgt 92,42 % van de zoekwoorden tien maandelijkse zoekopdrachten of minder. Wat betekent dit? Het betekent dat als u een blogartikel schrijft zonder goed onderzoek vooraf, uw inhoud waarschijnlijk geen organische bezoekers en verkeer zal genereren. De meeste grote bedrijven hebben hun eigen websites in dit digitale tijdperk, maar krijgen ze het juiste zoekwoordenonderzoek? Er zijn veel manieren om een schijnwerper in zoekmachines te krijgen, en SEO zoekwoordenonderzoek is daar een van.

Wat is SEO zoekwoordenonderzoek?

SEO-zoekwoordonderzoek is een methode die door bedrijven en SEO-professionals over de hele wereld wordt gebruikt om vast te stellen waar hun doelgroepen in geïnteresseerd zijn. Bedrijven gebruiken dit om uit te zoeken welke zinnen of woorden populair zijn bij hun doelgroepen om zo hoger te kunnen scoren in zoekmachines, waardoor hun websites beter zichtbaar zijn voor potentiële klanten.

Waarom is zoekwoordenonderzoek belangrijk?

Bij het online zoeken typen de meeste mensen geen lange of gedetailleerde zoekopdrachten. In plaats daarvan typt de meerderheid van de mensen gewoon bepaalde zoekwoorden die gerelateerd zijn aan hun vragen om meer resultaten en opties te krijgen om uit te kiezen. Dit is de reden waarom SEO-zoekwoordonderzoek zo cruciaal is: u krijgt uw pagina meer zichtbaarheid door algemene en relevante woorden of woordgroepen toe te voegen of te gebruiken die een breder publiek naar uw website trekken, terwijl u ook rekening houdt met het relatieve concurrentievermogen van doel zoekwoorden. Het hele doel van SEO-zoekwoordonderzoek is om hogere rankings te krijgen in zoekmachines zoals Google, het organische verkeer te vergroten en de aandacht te trekken van uw bezoekers die op lange termijn loyale klanten van uw bedrijf kunnen worden.

Dus, waar begin je? Hier zijn enkele tips voor het uitvoeren.

1. Gebruik hulpprogramma's voor zoekwoordenonderzoek.

Er zijn veel tools online beschikbaar om de statistieken van uw concurrenten te bekijken. Gebruik dit in uw voordeel, aangezien veel tools van derden laten zien op welke zoekwoorden uw concurrenten zich richten om meer bezoekers en toekomstige klanten te krijgen. Een van de meest populaire gratis tools voor trefwoordonderzoek is Google Keyword Planner. Dit is een gratis hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek dat maandelijks zoekvolume, relevante long-tail zoekwoorden en zoektrends laat zien. Populaire en meer geavanceerde tools van derden, zoals SEMrush, Ahrefs en Ubersuggest, bieden een uitgebreidere lijst met mogelijke long-tail-zoekwoorden en geven uitgebreid statistisch inzicht in de branche en zoekwoorden waarop u zich richt.Bij mijn bedrijf gebruiken we een mix van deze tools om wekelijks de verborgen juweeltjes te vinden.

2. Selecteer de 'juiste' zoekwoorden.

Gebruik hulpprogramma's voor zoekwoorden om populaire zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage moeilijkheidsgraad (KD) te vinden bij het zoeken naar gerelateerde en te targeten zoekwoorden. Dit kan u helpen uw opties te verfijnen in termen van de juiste zoekwoorden die niet te algemeen of specifiek zijn. Als de zoekwoorden te algemeen zijn, zoals 'computer', zal het voor uw inhoud te moeilijk zijn om voor hen realistisch te ranken, aangezien u moet concurreren met internationale bedrijven. Bovendien is het verkeer dat door deze algemene zoekwoorden wordt gegenereerd, misschien niet het type bezoekers dat u wilt aantrekken.

Als de zoekwoorden te specifiek zijn, zal het voor u gemakkelijker zijn om bovenaan de zoekmachines te staan, maar ze zullen ook zo'n laag zoekvolume hebben dat uw inhoud waarschijnlijk niet de moeite waard is om tijd aan te besteden. Door de juiste zoekwoorden of woordgroepen te selecteren, kunt u langzaam het organische verkeer domineren, stabiliseren en vergroten van bezoekers die op zoek zijn naar dezelfde onderwerpen, producten of diensten.

3. Onthoud dat prioriteit de sleutel is.

Als je een lijst hebt gemaakt met zinnen en trefwoorden die je wilt gebruiken, is het nu tijd om ze doorzoekbaar te maken. Geef prioriteit aan uw lijst met zoekwoorden met de volgende ideeën in gedachten: relevantie, hoog zoekvolume en lage moeilijkheidsgraad van zoekwoorden. Als u met hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek speelt, wordt u vaak gebombardeerd met een onbeperkt aantal zoekwoorden met verschillende woordcombinaties en synoniemen. Geef ze prioriteit en gebruik ze in inhoud van hoge kwaliteit die de moeite waard is om te lezen.

4. Benchmark uw concurrenten.

Zijn er concurrenten of marktleiders die u wilt overtreffen? Typ hun URL in Google Keyword Planner en kijk op welke zoekwoorden ze zich richten. Afhankelijk van het concurrentievermogen van de zoekwoorden, moet u een beslissing nemen of u hetzelfde zoekwoord of een geheel ander zoekwoord wilt targeten om buiten de concurrentie te vallen. Gebruik de informatie van uw concurrenten in uw voordeel.

Conclusie

Er was een tijd dat je een blogpost kon schrijven, die bovenaan de zoekmachines zou komen te staan en een hoop organisch en gratis verkeer zou genereren. Die tijd is al lang voorbij. Met de komst van moderne onderzoek tools wordt internet echter een plaats van kansen voor degenen die weten hoe ze de tools op de juiste manier moeten gebruiken. Besteed tijd aan het spelen met de tools en het verkrijgen van inzichten, en u zult al snel merken dat u meer e-mails en telefoontjes krijgt.

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist die u zou kunnen helpen met het zoekwoordenonderzoek.

Met vriendelijke groet,

Herman Geertsema, SEO expert Den Haag